Welkom op de website van basisschool 't Palet!

Op deze website willen wij u een idee geven van onze school, de manier laten zien waarop wij werken, de aandacht die wij besteden aan bijzondere activiteiten, het laatste nieuws en praktische informatie geven aan ouders.
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen of gewoon eens binnenlopen.

Team basisschool `t Palet.


Nieuws

Basisschool 't Palet een Excellente Basisschool
Vandaag is het feest op school. Vanochtend zijn alle kinderen en team bij elkaar gekomen in de aula. Door het jurylid die ons in het najaar heeft bezocht werd op het podium verteld dat hij bij ons op school iets heel bijzonders heeft gezien. Zoals jullie weten hebben wij van de onderwijsinspectie al de beoordeling goed gekregen. Tijdens het bezoek van het jurylid hebben wij laten zien dat wij samen met een goed team en partners hebben ingezet op het creeren van optimale kansen op gelijke ontwikkeling voor ieder kind. Naast taal en rekenen wordt er ook ingezet op de brede ontwikkeling. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat wij vanaf vandaag voor deze unieke samenwerking een Excellente School zijn. 
308
Dat dit heel uniek is blijkt wel uit het feit dat er vandaag maar aan 16 basisscholen in Nederland dit predicaat is uitgereikt. Iets om samen TROTS op te zijn. RTL Nieuws op school

'Groot verschil in kwaliteit scholen', zegt de onderwijsinspectie. Erg trots dat RTL Nieuws bij ons op school heeft gefilmd om te laten zien dat wij alles uit de kinderen halen. Hoge verwachtingen en goede leerkrachten is de sleutel tot succes! Trots op onze school. Vanavond 12 april  om 19:30u op RTL Nieuws. Voor degene die het heeft gemist:
http://www.rtlxl.nl/#!/zzzz/07eaf6db-bc3e-3664-81cc-734b00bb9b11

Palet in de krant

Spelenderwijs verschil maken in de wijk
Woensel West Kids bij laatste twaalf Appeltje van Oranje EINDHOVEN


Basisschool 't Palet draait als een tierelier, en dat was wel eens anders. Misschien worden ze beloond met een 'Appeltje'.

Van veejay cursus tot muziek- of taalles. Iedere dag is ook na de laatste bel bij Basisschool 't Palet van alles te doen. Het leverde het project Woensel West Kids een nominatie op voor een Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranje Fonds, dit jaar speciaal voor initiatieven voor kwetsbare kinderen. Maar Appeltje of niet, de echte winst is al binnen. De basisschool behoort nu tot de best scorende in Noord-Brabant.

Het Spilcentrum is deze vrijdagmiddag veranderd in een muziekschool. De do-re-mi's van het zanggroepje van muziekjuffrouw Lisa Beekwilder klinken door tot de gang. Verderop krijgen kinderen les op cello en gitaar. Aan het eind van het jaar komt alles samen in een groot optreden van het schoolorkest en -koor.

Onder begeleiding van juf Lisa heft een tiental een lied aan. Het kluitje kinderen rond het keyboard is met Oost-Europese, Afrikaanse en Nederlandse wortels een afspiegeling van de wijk. Dat was jarenlang anders. Het Palet was een zwarte school. De woordenschat van de kinderen liep achter, de kwaliteit van het onderwijs was slecht. Autochtone bewoners stuurden hun kinderen naar scholen elders. Dit veranderde toen de basisschool zeven jaar geleden weer midden in de wijk kwam te liggen, in de nieuwbouw op de Wenckenbachstraat, en door de lobby van bewoonster Stienke de Jager. Als ze hoorde dat iemand een kleintje had of zwanger was, vestigde ze de aandacht op 't Palet. Haar doel: er weer een echte buurtschool van maken.

Dat lukte. 't Palet groeide van 100 naar 250 leerlingen. Nu, mede door alle naschoolse activiteiten en hoge citoscores, krijgen ze zelfs verzoeken van elders. Het succesverhaal is ook aangewakkerd door Trudo, dat voor vrijgekomen huizen bewoners zocht die in ruil voor huurkorting iets terugdoen voor de wijk. Veel van die mensen zetten zich in voor dit project, op uiteenlopende manieren. Van de kindervakantieweek tot basketballes. Het aanbod is breed. ,,Dat moet ook", vertelt Patrick Walravens van de buurtonderneming Woensel-West. ,,Ieder heeft zijn eigen talent, ze moeten alleen de kans krijgen die te benutten."

90 procent van de jeugd doet mee. Om ook een glimp van de keyboardles te laten zien, zoekt Walravens het juiste lokaal. Als tijdens een sluiproute een deur gesloten blijkt, tovert hij een sleutel uit zijn broekzak. ,,Dit zegt alles. Bij welke school heeft iemand van de gemeente, zoals ik, een sleutel van de lokalen?" Het tekent de samenwerking tussen alle partijen die bijdragen, zoals Stichting Hengel en Centrum voor POP en Jazz, dat het muziekprogramma ondersteunt. Veel activiteiten zijn in het Spilcentrum, maar ze beschikken ook over eigen ruimte aan het Edisonplein. In een oud arbeidershuisje. Op woensdag en vrijdag lunchen ze samen. ,,Voor sommigen het eerste eten die dag."

Op de bovenverdieping spelen drie meisjes in een gigantische berg kussens. Verbaasd kijken ze naar de deuropening. ,,Wat komen jullie doen?" Niet bij alles hebben kinderen hulp nodig.
 


 
  Schoolflits
De laatste schoolflits kunt u
hier downloaden


Nieuws
De jaarkalender voor het nieuwe school-
jaar is terug te vinden bij ouders -
jaarkalender 2018-2019.
 
Kalender
28 maart Ouderraad- en
MR vergadering
 
 
Maandag 1 april, Studiedag
alle kinderen zijn vrij!