Welkom op de website van basisschool 't Palet!

Op deze website willen wij u een idee geven van onze school, de manier laten zien waarop wij werken, de aandacht die wij besteden aan bijzondere activiteiten, het laatste nieuws en praktische informatie geven aan ouders.
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen of gewoon eens binnenlopen.

Team basisschool `t Palet.


Nieuws

Basisschool 't Palet een Excellente Basisschool
Vandaag is het feest op school. Vanochtend zijn alle kinderen en team bij elkaar gekomen in de aula. Door het jurylid die ons in het najaar heeft bezocht werd op het podium verteld dat hij bij ons op school iets heel bijzonders heeft gezien. Zoals jullie weten hebben wij van de onderwijsinspectie al de beoordeling goed gekregen. Tijdens het bezoek van het jurylid hebben wij laten zien dat wij samen met een goed team en partners hebben ingezet op het creeren van optimale kansen op gelijke ontwikkeling voor ieder kind. Naast taal en rekenen wordt er ook ingezet op de brede ontwikkeling. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat wij vanaf vandaag voor deze unieke samenwerking een Excellente School zijn. 
308
Dat dit heel uniek is blijkt wel uit het feit dat er vandaag maar aan 16 basisscholen in Nederland dit predicaat is uitgereikt. Iets om samen TROTS op te zijn. RTL Nieuws op school

'Groot verschil in kwaliteit scholen', zegt de onderwijsinspectie. Erg trots dat RTL Nieuws bij ons op school heeft gefilmd om te laten zien dat wij alles uit de kinderen halen. Hoge verwachtingen en goede leerkrachten is de sleutel tot succes! Trots op onze school. Vanavond 12 april  om 19:30u op RTL Nieuws. Voor degene die het heeft gemist:
http://www.rtlxl.nl/#!/zzzz/07eaf6db-bc3e-3664-81cc-734b00bb9b11

Palet in de krant

Spelenderwijs verschil maken in de wijk
Woensel West Kids bij laatste twaalf Appeltje van Oranje EINDHOVEN


Basisschool 't Palet draait als een tierelier, en dat was wel eens anders. Misschien worden ze beloond met een 'Appeltje'.

Van veejay cursus tot muziek- of taalles. Iedere dag is ook na de laatste bel bij Basisschool 't Palet van alles te doen. Het leverde het project Woensel West Kids een nominatie op voor een Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranje Fonds, dit jaar speciaal voor initiatieven voor kwetsbare kinderen. Maar Appeltje of niet, de echte winst is al binnen. De basisschool behoort nu tot de best scorende in Noord-Brabant.

Het Spilcentrum is deze vrijdagmiddag veranderd in een muziekschool. De do-re-mi's van het zanggroepje van muziekjuffrouw Lisa Beekwilder klinken door tot de gang. Verderop krijgen kinderen les op cello en gitaar. Aan het eind van het jaar komt alles samen in een groot optreden van het schoolorkest en -koor.

Onder begeleiding van juf Lisa heft een tiental een lied aan. Het kluitje kinderen rond het keyboard is met Oost-Europese, Afrikaanse en Nederlandse wortels een afspiegeling van de wijk. Dat was jarenlang anders. Het Palet was een zwarte school. De woordenschat van de kinderen liep achter, de kwaliteit van het onderwijs was slecht. Autochtone bewoners stuurden hun kinderen naar scholen elders. Dit veranderde toen de basisschool zeven jaar geleden weer midden in de wijk kwam te liggen, in de nieuwbouw op de Wenckenbachstraat, en door de lobby van bewoonster Stienke de Jager. Als ze hoorde dat iemand een kleintje had of zwanger was, vestigde ze de aandacht op 't Palet. Haar doel: er weer een echte buurtschool van maken.

Dat lukte. 't Palet groeide van 100 naar 250 leerlingen. Nu, mede door alle naschoolse activiteiten en hoge citoscores, krijgen ze zelfs verzoeken van elders. Het succesverhaal is ook aangewakkerd door Trudo, dat voor vrijgekomen huizen bewoners zocht die in ruil voor huurkorting iets terugdoen voor de wijk. Veel van die mensen zetten zich in voor dit project, op uiteenlopende manieren. Van de kindervakantieweek tot basketballes. Het aanbod is breed. ,,Dat moet ook", vertelt Patrick Walravens van de buurtonderneming Woensel-West. ,,Ieder heeft zijn eigen talent, ze moeten alleen de kans krijgen die te benutten."

90 procent van de jeugd doet mee. Om ook een glimp van de keyboardles te laten zien, zoekt Walravens het juiste lokaal. Als tijdens een sluiproute een deur gesloten blijkt, tovert hij een sleutel uit zijn broekzak. ,,Dit zegt alles. Bij welke school heeft iemand van de gemeente, zoals ik, een sleutel van de lokalen?" Het tekent de samenwerking tussen alle partijen die bijdragen, zoals Stichting Hengel en Centrum voor POP en Jazz, dat het muziekprogramma ondersteunt. Veel activiteiten zijn in het Spilcentrum, maar ze beschikken ook over eigen ruimte aan het Edisonplein. In een oud arbeidershuisje. Op woensdag en vrijdag lunchen ze samen. ,,Voor sommigen het eerste eten die dag."

Op de bovenverdieping spelen drie meisjes in een gigantische berg kussens. Verbaasd kijken ze naar de deuropening. ,,Wat komen jullie doen?" Niet bij alles hebben kinderen hulp nodig.

250e leerling

Vorige week vrijdag 13 mei was het groot feest bij ons op school. De hele week hebben we naar dat moment toegeleefd. De vraagtekens en slingers op de ramen bij de ingang riepen veel vragen op, zowel bij de kinderen, de ouders als bij de leerkrachten. Omdat niemand iets wist hebben we tot het einde de reden van het feestje geheim kunnen houden.
250 leerlingen op het Palet. Het is ons gelukt om de wijkschool te worden die we zo graag willen zijn. Een mijlpaal die we hebben bereikt met elkaar. Zoiets kan een school niet alleen.
Hier heb je ouders voor nodig. Ouders die het belangrijk vinden dat hun kind naar een school gaat waar kinderen verschillen van elkaar. Ouders die de ambassadeurs willen zijn van onze school. En die ouders die hebben we.
Hier heb je partners voor nodig. Spilpartners die samen met ons het kind centraal stellen en samen kijken wat het kind nodig heeft. Samen organiseren we iedere week huiswerkklassen, woordenschatlessen, sportlessen en creatieve workshops. En we zijn nog niet klaar. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar volgend schooljaar ook nog muziek bij.
Hier heb je uitstekende leerkrachten voor nodig. Die iedere dag er zijn voor de kinderen en die van alle kinderen hoge verwachtingen hebben. En als dat jaar in jaar uit uitstekende resultaten oplevert dan zijn wij hier heel trots op.
Hier heb je een breed aanbod voor nodig waar je als kind niet alleen ‘leert’ maar ook bezig bent met bewegen, muziek, Engels, creatieve vakken. En dan komt er volgend schooljaar ook nog tabletonderwijs en techniek bij.
En of je nou nummer 250 bent bij ons op school of nummer 183: voor ons ben je geen nummer maar heb je een naam. Wij zijn er heel trots op dat je iedere dag naar onze school komt.
 
‘Samen naar school in je eigen wijk’

Citotoets
In de week voor de Meivakantie heeft groep 8 zich gebogen over de Cito Eindtoets. Drie ochtenden hard werken om te laten zien wat je kunt. En wat zijn wij weer trots op deze kanjers. Vorige week hebben de kinderen de uitslag gehoord en ook dat was weer reden voor een feestje. De score van de hele groep is dit jaar afgerond 539,9. Na vorig schooljaar dachten we al dat het we het maximale hadden bereikt maar dit jaar gaan we er weer over heen. De hoogste score tot nu toe!
Hier word je even stil van…

Inspectiebezoek
Op 5 en 6 oktober heeft de inspectie onze school bezocht. We zijn SUPERTROTS op het resultaat. Volgens het voorlopig kader worden we beoordeeld als een 'goede school'. Dit is een groot compliment voor ons allen.
Lees hier het inspectierapport!
.
 
.

 


 
  Schoolflits
De laatste schoolflits kunt u
hier downloaden


Nieuws
De jaarkalender voor het nieuwe school-
jaar is terug te vinden bij ouders -
jaarkalender 2018-2019.
 
Kalender
17 en 18 september
Muzieklessen